Musikforedrag om Halfdan Rasmussen v/ Jeanette Ulrikkeholm

Foredrag om Halfdan Rasmussens liv og digtning - Hvem har malet himlen blå?

Halfdan har skrevet mange digte for børn, men han har også skrevet filosofiske digte for voksne, hvori han lufter sine tanker om alt mellem himmel og jord. Digtene virker til tider pjankede, men skraber man lidt i overfladen, afsløres dybe bibetydninger og spidsfindigheder, der kan diskuteres i det uendelige.

I løbet af dette foredrag kommer publikum rundt om hele Halfdans personlighed. Han var et meget privat menneske, der ikke uden videre gav offentligheden og medierne adgang til privatlivet. Hans selvbiograf (som de færreste har læst!) giver dog et godt billede af digterens baggrund.

Halfdan er kendt for at være en erotisk digter og en mand, der satte stor pris på kvinders selskab i al almindelighed. Han giftede sig først med en digter, men forelskede sig senere i Benny Andersens kone. Hvad dette kom til at betyde for hans kunstneriske produktion, vil jeg fortælle om i løbet af foredraget. Jeg fortæller også om Halfdans forhold til Tove Ditlevsen. Og om hans sidste år og digte. Hvad har Halfdan at sige os i dag?

Jeg synger nogle af hans sange og akkompagnerer på guitar og lut. Publikum er med på fællessang.

Foredrag om Halfdan Rasmussens liv og digtning - Hvem har malet himlen blå?

Status: Afsluttet
Første møde: 07-03-2019 19:00