Foredrag & Workshops

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
(NYHED) Travetur og foredrag om Himmelbjergets historie - v/Arkitekt Bendt Nielsen 14‑05‑2020 18:30 Tor Himmelbjerggaarden Ry Bendt Nielsen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  


Kl. 18.30-ca. 20.30  Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).

Travetur og foredrag med dialog om Himmelbjergets histrorie v/Landskabsarkitekt Bendt Nielsen

Himmelbjerget er meget mere end en god udsigt. Himmelbjerget er nemlig også en falsk bakke, stedet hvor demokratiet i Danmark blev født – og så har hundredvis af børn og unge boet meget tæt på.

Tag med Landskabsarkitekt og historiefortæller Bendt Nielsen på en rejse rundt i Himmelbjergets historie.

Vi starter med vandreskoene på, og går i en times tid på en lille travetur rundt på Himmelbjerggården, og ud i landskabet til udsigtspunktet Skriver Kol. Fra Skriver Kol har man nok den allerbedste udsigt til selve Himmelbjerget.

Undervejs fortæller Bendt Nielsen om, hvordan istiden skabte det landskab vi går rundt i, vi kommer rundt om demokrati og folkestyre, som St. St Blicher havde en finger med i spille om - og om Himmelbjerggården, som blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde, som et børnehjem. Til i dag, hvor Himmelbjerggården er et nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling.

Efter traveturen går vi inden døre og får en kop kaffe og en kage – og Bendt Nielsen fortsætter foredraget med historiske billeder og fortællinger. Under hele foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og have samtale.

 

NB: 
Kl. 18.30-ca. 20:30  Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-222
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-05-2020 18:30
Mødegange: 1
Lektioner: 3
Undervisere: Bendt Nielsen
Priser:
Debat DKK 75,00
(NYHED) Medierne farver vores syn på andre - men kan de egentlig samle os i stedet for at splitte os? 30‑01‑2020 19:00 Tor Himmelbjerggaarden Ry Lotte Rosdahl
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  


Foredrag tor. d. 30. januar 2020 på Himmelbjerggaarden, Himmelbergvej 11, 8680 Ry (HUSK postnr. ifm GPS)

Medierne farver vores syn på andre
- men kan de egentlig samle os i stedet for at splitte os?

 Foredrag og dialog v. Lotte Rosdahl

Torsdag 30. januar 2020


Har du tænkt på, om dit syn på andre risikerer at blive farvet af medierne? Og om du handler på en bestemt måde på grund af det, du har set og hørt i medierne?

Journalist Lotte Rosdahls foredrag gør dig klogere på, hvordan gængs journalistik tit tager udgangspunkt i sensation og konflikt og dermed kan påvirke vores måde at se andre mennesker og deres situation. Og så får du stof til eftertanke til dit fremtidige medieforbrug. 

Mediernes måde at arbejde på, går nemlig ofte hånd i hånd med de mekanismer, der forstærker fordomme og stereotyper. Dermed risikerer medierne at øge frygt, mistillid og stigmatisering. Men sådan behøver det ikke være. For på samme måde som medierne er en del af problemet, kan de også blive en del af løsningen. 

Mød Lotte Rosdahl, der er forfatter til den nye bog “TrustJournalism - En journalistisk metode til et mere nuanceret billede af mennesker i medierne”. Lotte er selv journalist og møder de mennesker, der skrives om i medierne. Hun kender det journalistiske maskinrum og ved, hvordan mediernes arbejde kan påvirke mennesker og kilder.


Med egne eksempler, sager fra pressen og et kort indblik i sin bog og dens helt nyudviklede metode viser Lotte, hvordan medierne kan vende vanetænkning til eftertanke. Så medierne viser et mere nuanceret og medmenneskeligt billede af mennesker og verden – til gavn for alle os, som læser, hører og ser historier i medierne og lader os påvirke, om vi vil det eller ej.

 

Foredraget er for alle, der interesserer sig for medier, samfundet og de mennesker, der omgiver os. Og som interesserer sig for, hvordan mennesker uanset baggrund får det bedste grundlag for at få et godt liv.

 Foredrag tor. d. 30. januar 2020 på Himmelbjerggaarden, Himmelbergvej 11, 8680 Ry (HUSK korrekt postnr. ifm GPS)

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 20-212
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 30-01-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 3
Undervisere: Lotte Rosdahl
Priser:
Debat DKK 75,00