Bjedstrup Aftenhøjskole

Bjedstrup Aftenhøjskole

skolen_til_siteprogram_250x169.jpg

Foredragsrække 1

Hjem fra Beijing - 17.000 km på cykel.
Torsdag d. 31. oktober kl. 19:30
Nanna Lihn - eventyrer - h ar på 9 måneder gennemført en cykeltur fra Beijing i Kina til Thorning i Midtjylland og besøgt 17 lande. Hun har derved set andre lande og kulturer uden at skulle besøge de normale turistattraktioner. Hun vil i ord og billeder fortælle den lange tur hjem.

En rejse i sporene på de tyske flygtninge fra den store flygtningelejr i Gl. Rye.
Annette Jakobsen - forfatter
Torsdag  d. 14. november kl. 19:30
Annette Jakobsen, forfatter til bogen ” Hvis suk var luftballoner” holder foredrag om en spændende rejse fra Gdansk og omegn til Oblast Kaliniengrad og samtidigt om en rejse i sporene af de tyske flygtninge fra den store tyske flygtningelejr i Gl. Rye.  
 
Mennesket på månen - og de næste skridt?
Torsdag d. 28 november kl. 19:30 (foredrag & debat)
Cand.scienter i astronomi, fysik og matematik  Helle & Henrik Stub
50 år er gået siden månelandingen. Månekapløbet var en enestående begivenhed – som konsekvens af den kolde krig, Det bragte mennesket til Månen kun 12 år efter opsendelsen af den første Sputnik, men gav også urealistiske forventninger til rumfartens muligheder og fremtid. Hvordan ser fremtiden ud for rumrejser?

’Fra Snart dages det brødre’ til ’grillbaren lukker’
Torsdag d. 12 december kl. 19:30 (Evt. Lucia kl. 19)  Lektor Bertel Nygaard  & J. Wendt
Fra hans forsker- og arbejdsliv går en tydelig linje til den niche i musikhistorien, som han opdyrker i fritiden. Bertel Nygaard spiller guitar og beslægtede strengeinstrumenter og har tidligere optrådt med udgaver af de Povl Kjøller- og Bjarne Jes Hansen-sange, han kendte fra lilleskolen. For tiden er han i gang med at støve den gamle tradition for arbejdersange af. Lige fra »Snart dages det brødre« til Benny Holsts »Sang om merværdi«  

 
Foredragsrække 2  - BEMÆRK DATO-ÆNDRING VEDR. FOREDRAG januar/februar

Om politiets arbejde i Aarhus (og andre steder).
Torsdag d. 9. janaur 2020 kl. 19:30
Fhv. Politimester Jørgen Illum -  Set fra den tidligere politimesters stol vil vi høre om et spændende virke i Aarhus og omegn i hans mangeårige virke indenfor Østjyllands Politi med at håndtere storbyudfordringer i Århus og vidt forskellige opgaver i regionen. Beretninger fra et langt virke som chef og daglig leder i politiet.

Da Coca Cola kom til Danmark -  om Koldkrig og amerikanisering 
Torsdag d. 16. januar 2020 kl. 19:30
Professor Nils Arne Sørensen -  Efter 2. verdenskrig blev Coca-Cola et symbol for det gode materielle liv, som forbrugersamfundet skaffede. Men i Danmark var det svært, ja nærmest umuligt at opdrive en Coca-Cola før juli 1959. Foredraget handler om, hvordan det kunne være -- og hvad der skete, da Coca-Cola endelig kom til Danmark 
 
Alene i vildmarken.
Torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19:30
Falkemand Flemming Sanggaard -  vinder af ” Alene i vildmarken” inviterer alle med på sit vilde eventyr: 60 dage Alene – på bryllupsrejse – i vildmarken i det nordlige Norge. Om at klare de mange udfordringer med at overleve helt på egen hånd og med meget få hjælpemidler - langt fra hverdagen.
 
Hverdagsliv i en by i Rusland: Skt. Petersborg bag facaden
Torsdag d. 20. februar 2020 kl. 19:30
Lektor Torben Heuer -  Med baggrund i flere års arbejdsophold i Ruslands vel nok flotteste by fortæller Torben Heuer om russisk dagligdag. Han fortæller levende og bredt om egne erfaringer, og publikum vil have en oplevelse af, at man kommer ind under huden på byens indbyggere og får indblik i deres hverdagsaktiviteter, tankegang og forskellige problemer.


SÆSONAFSLUTNING, Torsdag d. 5. marts 2020, kl. 19:00:
Vandrehistorier på versefødder -  med entertainer, Bjarne Lisby
Bjarne Lisby vil i ord og toner fortælle om vandrehistorier, der er nutidens folkesagn. Underfundige, barske, uhyggelige eller sjove, og oftest med et indhold tæt på grænsen til det usandsynlige.
Et nyt møde eller et kært gensyn med en populær entertainer. Som han plejer at sige: Hele min tilværelse består af skæg og ballade. Skæg når jeg er ude - ballade når jeg kommer hjem.


Alle ovenstående foredrag afholdes på Bjedstrup Skole, Bjedstrupvej 1, 8660 Skanderborg

TILMELDING OG YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Ry Aftenskole www.ryaftenskole.dk
Tlf. 8689 2000
info@ryaftenskole.dk