Bjedstrup Aftenhøjskole

1935_001

FOREDRAGSRÆKKE 1


OM JORDOMSEJLING
Eventyrer Christian Liebergreen.
Torsdag 29. oktober kl. 19.30
Christian er en eventyrer der ikke ser nogle hindringer, hvad enten det er i naturen eller om det er at få et sammenhold til at fungere. For så længe man er positivt indstillet skal man nok finde en løsning.
Christian Liebergreen er uddannet navigatør. Christian har rejst tværs over Canada alene som 17-årig, cyklet New Zealand rundt, tilbragt 26 måneder i Nordøstgrønland med Sirius-patruljen og sejlet jorden rundt alene non-stop.

OM LIVSSTIL
Forstander Carsten Jensen.
Torsdag 12. november kl. 19.30
Kongensgaard Efterskole er en almen efterskole, og så er det en efterskole for unge, som vil have fokus på en sund livsstil, med god mad og masser af motion.
Vi går på skolen for at lære noget. Både dansk, matematik, sprog og den slags. Men vi går her også for at lære os selv at kende. Det vigtigste er, at alle får det bedre med sig selv,og at vi er en del af et fællesskab med masser af nye kammerater. 

OM AMERIKANSK HISTORIE, POLITIK OG KULTUR
Historiker og lektor Niels Bjerre-Poulsen
Torsdag 26. november kl. 19.30
Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur.

LUCIAOPTOG OG TO GENERATIONER MØDES
Musikere mm. Anders Errboe og Jan Svarre
Torsdag 10. december kl. 19.30 (Lucia optog kl 19:00)
To generationer mødes i musikkens og humorens hjørne. Oldermanden Anders Errboe fra Harmoniorkestret Kærne og Østjydsk Musikforsyning - samt opkoblingen Jan Svarrer fra et virke med sig selv, trioen Bramsen, Amstrup og Svarrer og forfærdelig meget andet Med eksempler fra verdens- og hverdagsmusikken i levende gengivelse, vil de to oplyse om, hvorfor den musikalske humor aldrig bliver umoderne.
 

FOREDRAGSRÆKKE 2 

OM KLIMAÆNDRINGER
Professor Marit-Solveig Seidenkrantz
Torsdag 14. januar kl. 19.30
Foredraget handler om de variationer i jordens klima, der er et resultat af et kompliceret samspil mellem naturlige processer styret af en lang række mekanismer herunder mængden af drivhusgasser i atmosfæren. Drivhuseffekten opstår fordi jordens atmosfære tilbageholder en del af den varme, som ellers ville forsvinde fra jorden ud i verdensrummet. Foredraget vil handle om, hvad der sker, hvorfor det sker samt diskussionen om menneskets mulige indflydelse på fremtidens klima.

OM LIVET OG HUMOREN I PET
Tidligere PET-politimand Hugo Mortensen
Torsdag 28. januar kl. 19.30
43½ år gjorde han tjeneste i politikorpset. Siden 1975 ved Politiets Efterretningstjeneste, hvor han gjorde tjeneste indtil den endelige afsked med udgangen af april 2010.
Siden har han så småt affundet sig med en stilfærdig tilværelse i selskab med konen – der varter ham op på alle måder. Han er nemlig gift efter ”den gamle ordning”, hvor koner som en naturlig ting sørger for mandens velbefindende.

OM KVINDESKIKKELSER I POLITIK
ForfatterHanne Faldborg
Torsdag 11. februar kl. 19.30
Foredraget vil med humor, vid og bid tage deltagerne med i vandregangen på Christiansborg, lade dem deltage i frokosten i Snapstinget med Anker Jørgensen, Villy Søvndal, Ritt Bjerregård, Lilli Gyldenkilde og Kirsten Jakobsen. Foredraget målrettes selvfølgelig mod den aldersgruppe, foredraget skal holdes for, men ALLE får et både muntert og tankevækkende foredrag.

OM CUBA'S CIGARER 
Journalist og Cubakender Leif Wivelsted
Torsdag 25. februar kl. 19.30
Med Havana som udgangspunkt skal vi på en rundrejse i Cuba.
Det historiske udgangspunkt tager sin begyndelse, da Christoffer Columbus første gang satte fod på den caribiske ø, der var beboet af indianere.
Spanierne fik hurtigt herredømme over øen, og allerede i 1523 begyndte ’importen’ af slaver fra Vestafrika.
Hør om alt fra tobaksindustrien, ’det hvide guld’, romproduktionen, Che Guevara og meget mere.

MUSIKALS FESTAFTEN OM CORNELIS VREESWIJK
Musiker og prisvinder Perry Stenbäck
Torsdag 10. marts kl. 19.30
Cornelis Vreeswijk levede til fulde op til billedet af et kunstnergeni, der brændte sit lys i begge ender. Hans personlighed gemte en mørk side, der kom til udtryk i, skatteunddragelse, værtshusslagsmål og misbrug af euforiserende stoffer – men som trubadur var han, og er stadig en af de største.

 1936

Alle ovenstående foredrag afholdes på Bjedstrup Skole, Bjedstrupvej 1, 8660 Skanderborg

TILMELDING  OG  YDERLIGERE  OPLYSNING:
Ry Aftenskole
Tlf. 8689 2000
info@ryaftenskole.dk 

Udskriv

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof